Methode Eline Snel – ‘Aandacht Werkt!’


Mindfulness voor kinderen van 5 t/m 12 jaar

Bewuste aandacht ligt aan de basis van elke vorm van leren. Hoe jonger je leert om niet te hoeven reageren op alle prikkels die er zijn (geluiden, bewegingen, gedachten, gevoelens) hoe beter je in staat bent om je geest tot rust te brengen. Een ontspannen geest leert beter, onthoudt dingen beter en vindt andere oplossingen voor dezelfde problemen.


Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en onderzoekend van geest. Ze willen weten. Ze staan makkelijk in contact met dit moment. Ze zijn goed in aandachtig zijn. Maar kinderen hebben het vaak te druk. Vanuit de buitenwereld komen veel indrukken en prikkels op hen af die ze moeten verwerken. Ze kunnen niet slapen, zijn snel afgeleid en onrustig. De ‘aan-knop’ doet het wel, maar waar zit de ‘stop-knop’?!

De training ‘Aandacht Werkt!’ helpt kinderen om hun binnenwereld te leren kennen en daarnaar te luisteren. Door bewust in het hier-en-nu te zijn en aandacht te hebben voor wat je voelt of denkt, merk je wat echt belangrijk is voor jou, waar je grenzen liggen en wat je nodig hebt op dìt moment. Vanuit deze vriendelijke aandacht leer je omgaan met (on)rust en kun je kiezen te doen wat echt bij je past, in plaats van datgene te doen waarvan je dènkt dat het van je verwacht wordt.

Zo versterk je de basis, vanuit je diepe zelf en ontstaat er ruimte om te leren en te leven.

Deze prachtige, korte film laat zien wat de Methode Eline Snel in de dagelijkse praktijk van een school kan betekenen.

In dit filmpje kun je een voorbeeld bekijken van een aandachtsoefening in de klas.


Kinderen en jongeren die de training hebben gevolgd geven aan:

  • beter te kunnen concentreren en onthouden
  • meer zelfvertrouwen te hebben
  • minder te piekeren en minder angstig te zijn
  • meer bewust, vanuit rust te reageren
  • aardiger te zijn voor zichzelf en anderen

De training is een internationaal evidenced based programma, gebaseerd op de mindfulnesstrainingen voor volwassenen van Jon Kabat Zinn en ontwikkeld door Eline Snel voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 t/m 19 jaar.

NB. ‘Aandacht werkt!’ is geen behandeling of therapie. Door mindfulness leer je wèl anders om te gaan met klachten of problemen die er nu eenmaal zijn (zoals storm in je hoofd, steeds maar ‘moeten bewegen’ of meteen ‘doen wat je denkt’).


Voor verdere informatie zie www.elinesnel.com of neem vrijblijvend contact met mij op.

 


Een ontspannen geest leert beter, onthoudt dingen beter en vindt andere oplossingen voor dezelfde problemen.

FoRTe_blokje_groen

AMT Mindfulness Kindertrainer Methode Eline Snel 'Aandacht werkt!'